2018-2019-es tanév

Január

Januári feladatunk a célok kitűzése volt, amit sikeresen megoldottunk. Lelki jólétünk szempontjából fontos, hogy törekedjünk egy cél felé, hogy részt vegyünk egy tevékenységben, ami kihívásokat is rejt magában. Ilyen célt tűztünk ki most magunk elé: megtanuljuk a szorzótáblát. Még csak a felénél tartunk és sok szorgalom, figyelem, akarat szükséges, hogy legyőzzük a bennünket hátráltató tényezőket. A foglalkozáson számba vettük, hogy mely dolgok akadályoznak és melyek azok, amelyek segítenek bennünket, hogy elérjük a célkitűzésünket.

December

December a Jó cselekedetek hónapja volt. Adventi “Jótett- kalendáriumot készítettünk és valósítottuk meg az abban eltervezett jócselekedeteket.


November

Novemberben a Társas kapcsolatok ápolása volt a feladatunk. Megbeszéltük, hogy milyen fontos a kapcsolatok ápolása, majd megrajzoltuk azokat a személyeket, akik legfontosabbak számunkra.


Október

A Boldogságóra októberi témája az Optimizmus. A gyerekeket lelkileg kell immunizálni, megtanítani az optimizmusra, mert az optimisták ellenállnak a tehetetlenségnek, a megoldhatatlannak tűnő problémákkal is szembe mernek nézni. Sikeresen megoldottuk ezt a feladatot is, melynek címe: Nagyító volt.

Iskolánk újra elnyerte a Boldog Iskola megtisztelő címet,a Jobb Veled a Világ Alapítvány kritériumainak megfelelve. Az Oklevelet, október 1-én vehettünk át Budapesten az Erkel Színházban rendezett díjátadó ünnepségen.


Szeptember

Szeptember hónapban a hála gyakorlása volt témánk
Összegyűjtöttük, megrajzoltuk, hogy miért lehetünk hálásak reggel, délben és este.