Élménybeszámoló – Osztálykirándulás 5. osztály

Élménybeszámoló – Osztálykirándulás 5. osztály

Az ötödik osztály diákjai, osztályfőnökük, Seresné Dely Mónika támogatásával részt vettek egy hatfordulós internetes versenyen, melyet a Siroki – Várcamping szervezett. A verseny olyan jól sikerült, hogy sikerült elhozni az első helyet, melynek jutalma egy háromnapos osztálykirándulás volt, melyben biztosították az ingyenes szálláshelyet és a programokat. A kirándulásra június 6-12 között került sor, s a meghívásukra én is részt vehettem rajta, mint felügyelő tanár.

Első nap kisétáltunk az Ilona-völgyi vízeséshez, ahol hegyet másztunk, s még egy szalamandrát is megfigyelhettünk közelről. Utána Bodonyba folytattuk utunkat, ahol megtekintettük a Bodonyi Kincsesházat és Népi Motívumgyűjteményt, majd a Parádsasvári Üvegmanufaktúra dolgozói szórakoztattak bennünket az üvegkészítés lépéseivel. Néhány diák ki is próbálta az üvegfújást. Később a parádfürdői Cifra istálló és Kocsimúzeumot néztük meg. Végül elfoglaltuk a szálláshelyünket a siroki várcampingben, ahol kis faházakba költözhettünk be, s ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk a várra. Este az eső ellenére is sikerült nyársalni, s később jól lakottan szórakoztunk hajnalig

Második nap délelőtt a siroki várat és környékét tekinthettük meg idegenvezető kíséretében. Utána vendégül láttak minket zserbós palacsintára, majd egy kincskeresésen vettek részt a diákok, s nyertek egy-egy hűtőmágnest. Délután meglátogattuk a Darnói lovastanyát, ahol megnéztünk egy jurtát, s a lovakon kívül őzzel is találkoztunk, majd megnézhettük hol dagonyáznak a vaddisznók. Késő délután a camping területén bográcsgulyást készítettünk közösen, ami nagyon finom lett. Este számháborúval és kártyázással ütöttük el az időt, s még egy erdei siklóval is találkoztunk.

Harmadik nap autóbusszal utaztunk át Bükkszékre a strandra, ahol délutánig süttettük a hasunkat és lubickoltunk az élménymedencében.

A három nap alatt minden belépőt, a kincskeresést, a palacsintát, a nyeremény tartalmazta. Ezen kívül tartalmazott még egy sástói adrenalinparki belépőt is, de azt az utazás nehézségei miatt május egyik szombatján ejtettük meg, amikor is kipróbálhattuk a kötélpályákat, a bobot, az íjászkodást, s átkelhettünk a függőhídon. Visszaúton megálltunk Sástón, s felmásztunk a kilátóba is.

Mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, s élményekkel, a naptól kicsit megpirulva térhettünk haza.

Nagyon szépen köszönjük a szülőknek, akik támogatták a kirándulást fuvarozással és élelmiszerrel, valamint az Önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a kisbuszt.

 

Kopečná Beáta